Sekå lastfordon

Malm och slig

Eftersom vi finns i ett område fyllt av gruvor har vi mycket lång erfarenhet av konstruktion av påbyggnader lämpade för transport av malm och slig.

Inom detta verksamhetsområde handlar mycket om tillförlitlighet, hållbarhet och flexibilitet. Vi har levererat en stor mängd påbyggnader inom detta område och vet att de klarar av prövningarna med de allra tyngsta och längsta transporterna, under riktigt påfrestande förhållanden.

Sekå lastfordon

Flak och timmer

Även här handlar mycket om tillgänglighet och produktivitet. Våra flak- och tippkonstruktioner är givetvis konstruerade och byggda med kundens verksamhet i åtanke. Vi kan skapa exakt den lösning du behöver.

Här gäller verkligen vår grundtanke: Berätta – så bygger vi. Genom åren har vi byggt många flakbilar; en del utifrån våra grundkonstruktioner, men med speciella modifieringar. Men även helt unika lösningar, där kunden har lite speciella behov.

Timmertransporter kräver en lastbil och en påbyggnad som är flexibel och mångsidig men även hållbar och tillförlitlig. Den ska klara krävande miljöer, tunga laster, hårt slitage. Och den måste fungera året runt i tuffa väderförhållanden och mycket nederbörd. För att ta sig fram på ett tillförlitligt sätt i trånga skogspartier och halvdåliga skogsvägar krävs starka lastbilar med robusta chassier och påbyggnader.

Du har behoven. Vi har lösningarna

Sekå lastfordon

Snabblås/extrautrustning

Här gäller verkligen vår devis: Berätta – så bygger vi.

I många fall handlar det om att förse lastbilen med exempelvis någon typ av plog eller sandspridare. Andra gånger kan det innebära tillverkning av speciella fotsteg, montage av specialbelysning eller en backkamera. Alla kunder har sina speciella behov. Det är bra, eftersom vi gillar utmaningar. Det är just de här extra tilläggen och utrustningarna som blir lite av pricken över i:et för våra kunder. Och som samtidigt gör oss unika som fordonspåbyggare.

Snabblåssystem FH 91

Vårt snabblåssystem FH 91 är ett bra exempel på hur vi kan göra ditt fordon flexiblare och mer lönsamt. Du kan snabbt och enkelt byta påbyggnad, samtidigt som det inte bygger något extra på höjden. Låg vikt och låga kostnader för service och underhåll är andra fördelar att räkna med.

Sekå lastfordon

Anläggningsfordon

Inom anläggningssektorn handlar mycket om logistik och snabba leveranstider för att materialet ska komma i tid. Arbetet på byggplatserna måste fungera enligt planerna.

Då krävs det tuffa lastbilar och robusta påbyggnader som klarar tunga laster och besvärlig terräng. Om materialet inte kommer fram i tid kan arbetet på en byggplats avstanna. Därför är det viktigt att lastbilarna och påbyggnaderna är tillförlitliga. Våra konstruktioner är byggda för att klara högt slitage och tuffa miljöer.